Made in Sweden

Svedbro Kofot

Vi på Svedbro Smide har tillverkat kofotar sedan 1942 och vi sätter en stolthet i att du verkligen ska få en kofot som fungerar och håller, varje gång, år efter år!

Våra kofotar är handsmidda, härdade, slipade och målade av personer som vet hur kofoten ska användas och som vet vad som är viktigt för dig som använder en kofot. Oavsett om du använder den varje dag eller bara någon gång per år.

Alla våra kofotar är tillverkade hos oss i Sverige, av personer som har svenska marknadsmässiga löner, bra arbetsvillkor och andra rättigheter som du som köper kofoten tar för givet för dig själv.

  • En handsmidd kofot ger en överlägsen hållfasthet jämfört med en pressad kofot.
  • Kofoten är helsmidd av speciallegerat fjäderstål och hela kofoten är härdad samt anlöpt för att klara extremt hög belastning utan att deformeras eller gå sönder.
  • Sidorna på skaftet är åttkantiga vilket ger ett bättre grepp än om de vore runda.
  • Kofotens spikutdrag är smidd i 90 gradig vinkel mot skaftet, vilket gör att spikutdraget kommer åt, även direkt i anslutning mot en vägg eller ett tak.
  • KofotKofotens båda ändar är tunnslipade och har breda, blankpolerade anläggningsytor för att lätt kunna komma in under brädor, men samtidigt minimera skador på det underlag som utgör brytstöd.
  • Spikutdraget har en distinkt V-form med vinklar som ger hög förmåga att dra ut spik av varierande storlek och huvudform.
  • Våra kofotar tillverkas i fem längder. 11, 20, 25, 28 och 36 tum. Längderna är dock inte exakta då våra kofotar smids för hand.

Som bevis för att vi tror på vad vi gör så kommer en kofot från oss med 20 års garanti.

 


 

Produktinfo

Art Nr Längd Vikt
11″ ca 28 cm 0,4 kg
20″ ca 51 cm 0,9 kg
25″ ca 64 cm 1,4 kg
28″ ca 71 cm 1,8 kg
36″ ca 91 cm 2,5 kg